Publicering med Newsfeed

Publicering av Newsfeed/Nyhetsflöde

Du kan om du vill publicera länkar till träffarna, som dina agenter genererar, på företagets webbplats. Denna funktion hjälper NewsMachines support till med att ordna, så att länkningen till rätt destination fungerar. Det du sedan gör är att antingen klicka för alternativet Automatiskt under publiceringsalternativen (Agenter > Mina agenter > Redigera > Publicera), eller välja alternativet Manuellt. Då publiceras träffarna en och en via din inbox. Du väljer alternativet Publicera till Intranät eller Publicera till webbplats som finns nederst vid varje träff i din inbox för at den ska publiceras. Du kan lika lätt ta bort artikeln genom att då välja ta bort från intranät eller ta bort från webbplats. Observera att dessa alternativ endast är synliga om du har denna tjänst. Väljer du att publicera manuellt har du som administratör större kontroll på vad som publiceras och inte. Du kan tydligt se i din inbox vilka artiklar som är publicerade på intranätet genom att den lilla “gubben” bredvid artikeln är ifylld.

Du kan också lägga ut egna kommentarer till artiklarna på intranätet eller webbplatsen. Tryck på Kommentera och skriv in vad du önskar ska stå. Tryck sedan på Spara. Tänk på att feed och portal mellanlagrar (cachar) all information för att garantera hög prestanda så det ta upp till 5 minuter innan en träff och eventuell kommentar blir synlig. Dock kan du klicka på “ladda om” i portalen föra att se ny information direkt.

Moderering av nyhetsflöde

Under fliken “Avancerade Inställningar” på din agent kan du styra hur agenten ska publiceras. Här kan du välja om din agent ska vara privat för dig och därmed osynlig på intrantet/extranätet eller om den ska publiceras.

Automatisk

Om du väljer “automatiskt” så kommer alla nya träffar att vara synliga direkt när dem hittas. Vill du sedan dölja en träff kan du gå till din Inbox och klicka på “Ta bort från intranät”.

Manuell

Väljer du “manuell” så måste du gå till din inbox, granska träffarna och sedan klicka på “Publicera till intranät” för varje träff som du vill ska vara synlig

Personlig

Väljer du personlig så är agenten privat för dig och därmed osynlig på intrantet/extranätet. Detta kan vara bra om du vill experimentera med flera varianter av en agent för att prova dig fram. Denna inställning påverkar inte möjligheten att använda e-post för att få rapporter från din agent.